Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalSaláta › Gombás mártás húsokhoz

Gombás mártás húsokhoz

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 3 ek vaj
  • fél kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kk szurokfű
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1,5 pohár marhahúslé
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1,5 ek kukoricaliszt
  • 3 ek hidegvíz
  • 3 ek zsíros tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítési idő

30 perc

Elkészítés módja

Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurok füvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, így nagy lángon 4 percig főzzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig főzzük. Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vízzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig főzzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is. Húsokkal tálaljuk.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Mit főzzek ma vacsira? Indiai padlizsánkrémet!

NLCafe.hu - 2014.09.02 15:09:00

Mennyei! Így készül a vietnami palacsinta

NLCafe.hu - 2014.09.02 09:09:00

Idén is folytatódik az iskolagyümölcs-program

NLCafe.hu - 2014.09.02 07:09:00